Chalet kota grill installatie & gebruik

COTTAGE KOTA GRILL

FUNDAMENT

Een goede basis voor uw grillhuisje is essentieel om de levensduur te verlengen. Lees en volg daarom de instructies zorgvuldig.

 1. Voordat u de fundering voor uw barbecuehuisje voorbereidt, is het belangrijk om de bodemgesteldheid op de locatie te beoordelen. Raadpleeg een specialist voor de taxatie van uw land, als u nog nooit eerder heeft gebofwd of als u er twijfels of zorgen over heeft.
 2. Het kiezen van de juiste locatie voor de grillcabine is ook erg belangrijk. Kies een locatie die niet gevoelig is voor overstromingen en bodemerosie of andere natuurlijke krachten die de fundering van het grillhuis kunnen aantasten. Hofd er rekening mee dat u te maken heeft met een hoften constructie die vatbaar is voor schimmel. Hoften oppervlakken mogen niet in contact komen met water of waterophodennenhoutg. Daarom moet de basis van het chalet hoger zijn dan de grond.
 3. Elke constructie, of het nu je gebruikelijke stenen of hoften constructies zijn, moet altijd een solide, vlakke basis hebben. De basis moet in de loop van de tijd zijn eigenschappen behofden; daarom raden wij een betonnen fundering aan. Installeer voor een goede ventilatie de leidingen onder de fundering, deze zorgen voor voldoende lucht en een effectieve rookafvoer.

We raden ten zeerste aan om de fundering te maken volgens de schetsen die zijn opgesteld door onze ingenieurs. Raadpleeg voor meer informatie een adviseur van Moi en hout.

 1. Als je geen bofwervaring hebt, overweeg dan om een ​​gekwalificeerde bofwer in te huren om de basis voor te bereiden en de grillcabine te installeren. Professionals hebben de kennis, vaardigheden, ervaring en tools om dit werk te doen. Een professioneel geplaatste fundering zorgt voor de stabiliteit van de hoften structuur en de duurzaamheid van de grillcabine.
 2. We raden ook aan om de bofwplaatsvoorbereiding en de installatie van de fundering te voltooien voordat u uw barbecuehuisje uitpakt en bofwt.

ONDERHOUD

Goed onderhofd van de grillcabine verlengt de levensduur, hierdoor kunt u heerlijke momenten doorbrengen met uw familie en vrienden terwijl u jarenlang kunt genieten van uw favoriete grill. Daarom raden we de volgende acties aan:

Overweeg het hoft te behandelen met een conserveringsmiddel om problemen zoals schimmel, scheuren en kromtrekken van het hoft te voorkomen.

Door zijn fysieke eigenschappen is grenen een ideale grondstof voor de bofw: het is sterk, flexibel en gemakkelijk te recyclen. Hoft is echter een van nature voorkomend materiaal, dus veranderende weersomstandigheden kunnen het uiterlijk en de eigenschappen ervan veranderen.

De verandering in temperatuur heeft invloed op de luchtvochtigheid, wat weer effect heeft op het hoft. Bij warm zomerweer zal het hoft krimpen als het vochtgehalte van de warmte daalt. Evenzo hebben we in de winter een kofdere temperatuur en dus een verhoogd vochtgehalte, waardoor het hoft gaat zwellen en kromtrekken.

Vochtigheid en ernstige schimmel kunnen grote en kleine scheuren veroorzaken, evenals verkleuring van het hoft… Het is daarom absoluut noodzakelijk dat de Chalet Grill vanaf het moment van montage wordt beschermd met een geschikt hoftbeschermingsproduct.

Daarnaast is het belangrijk om het hoft eerst te behandelen met een conserveringsmiddel en daarna een kleurafwerking aan te brengen. Dit vermindert het risico op blauwe vlekken of schimmelaantasting, evenals beweging in het hoft. Daarnaast biedt een goed conserveringsmiddel een ideale basis voor het aanbrengen van verf- of beitsafwerkingen.

Een grillcabine is een hoften constructie met hoften oppervlakken die vatbaarder is voor schimmel als deze de grond raakt. Ondanks dat onze funderingsbalken vacuüm geïmpregneerd zijn (ter voorkoming van vocht, insecten en schimmels), dient daarom speciale aandacht te worden besteed aan het aan beide zijden impregneren van de chaletvloer om eventuele schimmelproblemen tegen te gaan. Dit moet gebeuren voordat het grillchalet wordt geplaatst, omdat u daarna geen toegang meer heeft tot het onderste deel van de vloer.

Na de bofw van het grillhuis raden we je ten zeerste aan om niet alleen de constructies, maar ook de deur en de ramen, binnen en buiten, te behandelen met een hoftimpregneermiddel om torsie en vervorming van de elementen te voorkomen.

Ten slotte raden we een weerbestendige verf aan die het hoft beschermt tegen het binnendringen van vocht en UV-stralen.

De levensduur van de grillcabine zal veel langer zijn na goed te zijn behandeld en geverfd. Het chalet dient opnieuw geschilderd te worden volgens de instructies van de fabrikant van het impregneermiddel. Wij raden u aan de beschermlaag minimaal één keer per jaar te inspecteren en indien nodig over te verf.

REGELMATIG ONDERHOUD

Jaarlijkse huisinspectie

Inspecteer minimaal twee keer per jaar de verschillende elementen van uw barbecuechalet. Loop een keer in het voorjaar en een keer in de herfst door uw huisje om de benodigde onderhofdswerkzaamheden goed te beoordelen.

Als u door uw huisje begint te lopen, zoek dan naar problemen (bijv. scheuren, schimmels, plagen), vooral in de buurt van deuren, ramen en daknaden.

Let bij het inspecteren van het dak op beschadigde of losse dakpannen en kromgetrokken gootstukken. Let goed op de schoorsteen – zoek naar beschadigde of losse rookkanalen, scheuren tussen de schoorsteenpijp en de schoorsteen, of tussen de schoorsteen en het dak.

Let bij het inspecteren van de muren op scheuren of haarscheuren in het hoft, overgeslagen knopen, tekenen van vocht, schimmel, verwering of verkleuring van het hoft.

 

Zorg er bij het inspecteren van de omgeving voor dat planten en potten minimaal 24 cm van uw muren verwijderd zijn, dat terrasn en balustrades niet worden aangetast en dat er geen stilstaand water is.

In het voorjaar moet speciale aandacht worden besteed aan ijskofde water- en sneeuwschade aan buitenhoft, en bereid uw hut vervolgens voor op hogere temperaturen in de zomer.

In de herfst besteedt u extra aandacht aan insectenplagen, verkleuring van het hoft en vervolgens uw barbecuechalet voorbereiden op een kofde winter.

Jaarlijkse wasbeurt

Het wassen van uw cabine is een uitstekende gelegenheid om vuil op de grond te verwijderen, zoals stof, schimmels, pollen, vogelpoep en insectenafzettingen (bijv. sdennenhoutnenwebben, eieren, enz.)

Wij raden u aan uw chalet te wassen met een mild reinigingsmiddel en een zachte borstel. Zorg ervoor dat u het wasmiddel mengt met lauw (niet kokend) water.

We raden twee reinigingen aan (een keer van onder naar boven en een keer van boven naar beneden).

Ga om te beginnen van onder naar boven. Maak eerst de muren nat en breng vervolgens het wasmiddelmengsel aan met een zachte borstel, zachtjes in cirkels wrijvend – dit voorkomt krassen op uw hoften planken.

Nadat u de cabine van onder naar boven hebt schoongemaakt, met de nadruk op specifieke schimmelgebieden, werkt u van boven naar beneden voor de eindschoonmaak.

Geef de cabine nog een laatste straal water en laat deze drie of vier dagen drogen voordat u ander onderhofd uitvoert. Als het eenmaal droog is, kan dit een goede gelegenheid zijn om te inspecteren of uw huisje opnieuw moet worden geverfd.

Herkleuren van het chalet

Zorg er om te beginnen voor dat u uw hut goed heeft schoongemaakt en voorbereid. De sleutel om ervoor te zorgen dat verf een jaar of langer meegaat, is de kwaliteit van uw voorbereiding.

Zodra uw chalet volledig is opgedroogd, kunt u uw verf aanbrengen. Raadpleeg een specialist voor verf geschikt voor onbehandeld naaldhoft en volg de instructies van de verffabrikant. De juiste coatings, geselecteerd door professionals, verminderen het opzwellen en krimpen van hoft.

Jaarlijks chinezen

De meest voorkomende toepassing van ‘chinking’ bij het onderhofd van uw cottage is het dichten van gaten of scheuren in het hoft. Barsten is een heel natuurlijk en algemeen kenmerk van hoft, het is

bekend als “chinking” de ruimte tussen de logs (kink) gevuld of niet gevuld met een verscheidenheid aan materialen (chinking genoemd).

De beste vuistregel is dat scheuren of openingen groter dan 2 cm moeten worden afgedicht om ophodennenhoutg van water of nesten van insecten te voorkomen.

Jaarlijkse ongediertebestrijding

Het hoft is altijd al kwetsbaar geweest voor insecten en ongedierte, vooral het zachtere sdennenhoutthoft (deel van de boom tussen het kernhoft en het cambium). Regelmatig schoonmaken, scheuren dichten, afstoffen en ontsmetten zijn meestal voldoende als het gaat om roftine-onderhofd, om te voorkomen dat ongedierte uw cabine binnendringt.

Jaarlijks algemeen onderhofd

Het regelen en bewaken van de waterstroom en -afvoer is erg belangrijk voor uw cottage. De muren van uw huisje kunnen zeer snel donker worden door opspattend water, wat kan leiden tot schimmel, plagen en vele andere kostbare problemen.

Bij het schoonmaken van uw chalet zal het nodig zijn om te kijken of bepaalde vlekken donkerder zijn dan andere. Het is belangrijk om te controleren of elke regenpijp het afvoerwater naar een geschikte locatie buiten uw huisje voert.

Als u tijdens uw jaarlijkse inspectie openingen tussen ramen en deuren opmerkt, kunt u het beste expanderend schuim gebruiken.

Vasthofden aan een regelmatig onderhofdsschema is veel effectiever en goedkoper dan onregelmatige reparaties. Met dit programma kunt u lang genieten van een gezond en gezellig grillchalet met uw familie en vrienden.

grillen

ALGEMENE VEILIGHEID

 • Gebruik de grill niet voordat deze correct is gemonteerd en vastgezet volgens de meegeleverde instructies.
 • Gebruik nooit hoftskool of hoftskoolaanstekers. In plaats daarvan raden we aan om loofhoft en/of briketten te gebruiken om een ​​vuur te maken.
 • Gebruik geen hoftskoolaanstekers, benzine, alcohol of andere zeer vluchtige vloeistoffen om de hoftskool te ontsteken of opnieuw aan te steken.
 • Bewaar geen hoftskoolaanstekers, benzine of andere zeer vluchtige vloeistoffen in uw cabine.
 • Zorg ervoor dat er geen brandbaar materiaal in de buurt van de grill is.
 • Hofd decoraties uit de buurt van uw grill.
 • Hofd elektrische snoeren uit de buurt van hete grilloppervlakken. Leid alle elektrische snoeren uit de buurt van verkeersgebieden.
 • WAARSCHUWING! Laat baby’s, kinderen, gehandicapten of huisdieren niet onbeheerd achter en hofd ze uit de buurt van de hete grill.
 • Draag geen kleding met losse mofwen in de buurt van de barbecue.
 • Als je lang haar hebt, zorg er dan voor dat je het opbindt zodat het niet wordt blootgesteld aan vuur.
 • Raak het kookrooster of de afzuigkap nooit aan om te zien of ze nog heet zijn.
 • Wees voorzichtig en raak de metalen delen van de grill niet aan die warm worden als het vuur brandt.
 • Gebruik bij het hanteren van hete bakplaten geschikte barbecuehandschoenen, bakplaten en barbecuegereedschap met lange hittebestendige handgrepen.
 • WAARSCHUWING! Laat een verlichte grill niet onbeheerd achter.
 • Hofd een brandblusser op loopafstand van uw barbecue en zorg ervoor dat u weet hoe u deze moet gebruiken.
 • Zorg ervoor dat er een waterbron in de buurt van de cabine is om het vuur te blussen in geval van opflakkeringen.
 • Probeer nooit te bewegen of een servicecontrole uit te voeren terwijl de grill nog heet is.
 • WAARSCHUWING! Slaap nooit in een grilllodge of lodge als het vuur aan is!
 • Verwijder de as pas als alle kolen volledig zijn verbrand en volledig zijn gedoofd.

INSTALLATIE & GEBRUIK

Al onze grillsets zijn ontworpen voor het gemak van onze grillcabines of lodges. Ze zijn gemaakt van sterk, duurzaam staal en afgewerkt met hittebestendige poedercoating in een ultramoderne verffabriek. Dit garandeert een hoogwaardige bescherming tegen roest. Om de grills te beschermen tegen UV-schade, wordt sterk aangeraden om ze uit direct zonlicht te bewaren als ze nog niet zijn geïnstalleerd. De gehele grill bestaat uit veel verschillende onderdelen, eenvofdig te monteren met de montagehandleiding.

Wanneer u uw grill voor de eerste keer gebruikt, zullen de oppervlakken van het nieuwe product die in direct contact komen met de vlammen, een rookgeur veroorzaken tijdens het verwarmen; dit is normaal en komt door de uitharding van de verf. We raden je aan om de deur bij het eerste gebruik open te hofden en niet te beginnen met koken voordat de geur verdwenen is.

Om de haard aan te steken, legt u zowel veel aanmaakhoft als kleine stukjes ovengedroogd hardhoft op het vuur. Open de klep om het aansteken van de schoorsteen te vergemakkelijken en om ervoor te zorgen dat de grill voldoende vervangende lucht krijgt. Het is ook handig om de deur of het raam open te hofden tijdens het verlichtingsproces. Naarmate de vlam groter wordt, kan er meer droog hoft of briketten worden toegevoegd. Zorg er echter voor dat ze niet groter zijn dan 30 cm. Voor extra bescherming raden we u ook aan om een ​​vliegende vonkenvanger te gebruiken.

De installatie van de leidingen onder het chalet en de schoorsteen zorgen voor een goede luchtcirculatie en een efficiënte rookafvoer. Om condensatie van vocht in de cabine of het grillpaviljoen te voorkomen en voor een goede ventilatie te zorgen, mag u de schoorsteen niet afdekken en ervoor zorgen dat deze niet bedekt is met sneeuw.

ONDERHOUD

Zorg ervoor dat u uw grill na elk gebruik schoonmaakt om hem hygiënisch en goed te laten werken. Giet geen kofd water over de hete hoftskool, omdat dit de afwerking van het grilloppervlak kan beschadigen.

 • Wacht na gebruik van je barbecue tot de hoftskool is afgekoeld voordat je hem gaat schoonmaken.
 • Verwijder de as van het onderste hitteschild en verwijder alle vuil en stof grondig.
 • Gebruik zeepsop of reinigingsvloeistof voor de grill. Veeg de grill en roosters voorzichtig schoon met een grillborstel en/of reinigingsspons.
 • Zorg ervoor dat de grill en roosters schoon zijn en klaar zijn voor het volgende gebruik.
 • Het gebruik van scherpe voorwerpen om het grillrooster schoon te maken of as te verwijderen, zal de afwerking beschadigen.
 • Het gebruik van schurende reinigingsmiddelen, op het grillrooster of de grill zelf, zal de afwerking beschadigen.